Du er her: Framside / Aktuelt / Medieklipp

Medieklipp

Medieklipp blir ikke oppdatert med nye saker.

Denne oversikten er filtrert. Her synes bare saker om Klima og miljø. Du kan gjerne se alle sakene.

CO2-rensing
ikon for Ekstern peker

Vårt største klimaavtrykk har sin opprinnelse utenfor Norge

I utgangspunktet har Norge knyttet sine forpliktelser til EUs regelverk for den kommende avtaleperioden (2021 til 2030) og dermed vil 50 % av norske utslipp være omfattet av EUs regler og indre kvotemarked (EU-ETS). I tillegg vil noen av kuttene i ikke-kvotepliktige sektorer kunne gjennomføres ved kjøp av kvoter fra EU-ETS eller som gjennomføring av klimatiltak i andre EU-land. Norge eller norsk virksomhet kan dermed gjennomføre klimatiltak i Sverige, Tyskland eller ett av de andre EU-landene og derved få godskrevet «klimagevinsten». Imidlertid utelukker EU kjøp av kvoter fra andre kvotemarkeder som for eksempel FNs fleksible mekanismer. Skulle avtalen med EU ikke bli realisert, åpner regjeringen for også å kjøpe kvoter fra FN. Innlegg av Anders Elverhøi.

Eksos
ikon for Ekstern peker

Ap krever klimaavklaring

Regjeringen må nå komme til Stortinget med en vurdering av hva Parisavtalen betyr for Norge på kort og lengre sikt, krever Ap-leder Jonas Gahr Støre.

© Regjeringen.no
ikon for Ekstern peker

Norge gir etter i Paris

Norge gikk inn i FNs klimatoppmøte med ambisiøse mål. Nå sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) at det ikke når frem med et av de sentrale målene.

ikon for Ekstern peker

Norsk klimaavtale med EU lar vente på seg

10 måneder etter at regjeringen sluttet seg til EUs klimakutt, finnes det fortsatt ingen skriftlig avtale mellom Norge og EU. Svaret kommer neppe før i 2017.

ikon for Ekstern peker

Har tro på EU-påvirkning

Forsker Jon Birger Skjærseth tror EUs påvirkning vil bli viktig under klimatoppmøtet i desember. Det tror også Nei til EU, uten at de er sikre på om det er en god ting.

Forurensning
© bob august
ikon for Ekstern peker

Slik starter klima-spillet

PARIS (VG) Mandag morgen kommer «alle» verdens toppledere til Paris. Her kan du lese hvor langt - eller kort - de er villige til å gå for å redde kloden.

CO2-rensing
ikon for Ekstern peker

Vil gi EU gigantlager i Nordsjøen

Nå går miljøaktivist Frederic Hauge og NHO-topp Stein Lier-Hansen sammen og fremmer felles krav før klimatoppmøtet i Paris.

Oppdrettsmærer
ikon for Ekstern peker

Ni norske organisasjonar sender vassklage til ESA

Ni organisasjonar knytt til natur, miljø og landbruk klagar Noreg inn til ESA for ikkje å ta med problema rundt oppdrettsnæringa i forskrifter og planar for vassmiljøet.

Mære
© Norsk Havbrukssenter
ikon for Ekstern peker

Klager på oppfølgingen av vannmiljøet

Ni organisasjoner klager nå norske myndigheter inn for Eftas overvåkingsorgan, ESA. Årsaken er at problemene rundt oppdrettsnæringen ikke er tatt inn i forskrifter og planer for vannmiljøet rundt om i Norge.

© Referendum para sacar a España de la Eurozona
ikon for Ekstern peker

Klimamyte #3: EU leder an

Young Friends of the Earth Europe knuser myter om klimaet.

CO2-rensing
ikon for Ekstern peker

Staten har solgt klimakvoter for 3,5 milliarder

Norge har tjent 3,5 milliarder kroner på salg av klimakvoter siden kvotesystemet ble opprettet. Neste år ventes nye kjempeinntekter.

ikon for Ekstern peker

EU utsetter nye utslippstester: – Helt ellevilt, sier Bellona-topp

Torsdag meldte EU-kommisjonen at de nye utslippstestene, som skal være grundigere og mer nøyaktige, ikke vil bli tatt i bruk før tidligst 2017. Det er ikke godt nok, mener sjef for Bellona i Europa, Jonas Helseth.

Kraftverk
© Statkraft
ikon for Ekstern peker

Norge på fornybar-toppen

Norge har det suverent mest fornybare elforbruket i hele Europa. Mens EU-landene må nøye seg med en gjennomsnittlig fornybarandel på 25 prosent, kan Norge vise til hele 105 prosent.

ikon for Ekstern peker

Bil-lobbyen i EU vinn kampen for å få sleppe ut meir

Bellona meiner menneskeliv kan gå tapt når bil-lobbyen i EU vinn kampen for å få sleppe ut fire gongar den lovlege mengden av farlege stoff.

ikon for Ekstern peker

EU letter på utslippskrav for dieselbiler

EU letter på utslippskravene for dieselbiler, men innfører samtidig et strengere testregime i kjølvannet av Volkswagen-skandalen.

Kjemikalier
ikon for Ekstern peker

Norge i bresjen for en mer ambisiøs kjemikaliepolitikk

Norge og åtte EU-land jobber for et mer ambisiøst kjemikalieregelverk, for å beskytte både forbrukere og miljøet. 20. oktober møttes myndigheter, interesseorganisasjoner og industrirepresentanter til konferanse i Brussel.

Eksos
ikon for Ekstern peker

Mener EØS tillater 
særbehandling av biodrivstoff

Margaret Eide Hillestad i AgriAnalyse mener det er på tide at regjeringen tar «verktøykassa» som bygde opp oljenæringen ned fra loftet.

Isbjørn
© Martha de Jong-Lantink
ikon for Ekstern peker

EU foran skjema i å nå klimamål

Brussel (NTB): Siden 1990 har EU redusert utslippene av klimagasser med 23 prosent. Dermed er målet for 2020 allerede passert.

ikon for Ekstern peker

EFTAs overvåkingsorgan ESA gransker Norge for flere mulige miljøsynder.

En rekke organisasjoner og lokalpolitikere har klagd inn Norge for mulige brudd på EUs vanndirektiv i forbindelse med planene om deponi for gruveavfall i Førdefjorden, melder Dagsavisen.

© Arild Finne Nybø
ikon for Ekstern peker

ESA gransker norsk miljøpolitikk

EFTAs overvåkingsorgan ESA gransker Norge for flere mulige miljøsynder.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook