Du er her: Framside / Aktuelt / Medieklipp

Medieklipp

Medieklipp blir ikke oppdatert med nye saker.

Denne oversikten er filtrert. Her synes bare saker om EUs utvikling. Du kan gjerne se alle sakene.

ikon for Ekstern peker

EU-tanker: EU-kritikken vokser

- Jeg er spent på hvordan EU vil humpe videre i 2016, skriver Nei til EU-leder Kathrine Kleveland i spalten EU-tanker i Nationen.

ikon for Ekstern peker

Storbritannia og Italia enige om behov for EU-reform

Storbritannia og Italia er enige om behovet for store EU-reformer. Målet er å beskytte rettighetene til medlemsland som ikke er med i eurosonen, håndtere migrasjonskrisen og fremme handel.

ikon for Ekstern peker

EU referendum: Europe must face freedom of movement taboos, warns Donald Tusk

President of the European Council warns that David Cameron's crucial talks with fellow EU leaders must address controversial freedom of movement issues as ICM poll finds the British public is now evenly split over the prospect of a British exit from the EU.

ikon for Ekstern peker

Nasjonalstatene demonteres: EU får egen grensehær

På tampen av 2015 vil EU-kommisjonen, kanskje allerede 15. desember, komme med forslag som vil innebære at Frontex får opprette en egen permanent grensehær, eller som det så vakkert heter på tysk: Grenzschutztruppe. Denne hæren vil stå direkte under den ikke-valgte EU-kommisjonens kommando, og den vil altså kunne opptre i strid med ønskene til det aktuelle medlemslandet.

© Rebecca Harms
ikon for Ekstern peker

Et ulmende Europa

Innvandring har vært seinhøstens heteste tema her til lands. Bølgen av migranter som kom over Storskog og andre grenseoverganger i oktober og november har ikke bare påvirket politikere og byråkrater i UDI, men også satt sitt preg på de fleste kommuner her til lands.

© Wikimedia
ikon for Ekstern peker

Cameron i Polen for å drøfte velferdskutt for polakker

Statsminister David Cameron var torsdag i Polen for å drøfte Storbritannias planer om å kutte velferdsgoder for polske arbeidsinnvandrere.

ikon for Ekstern peker

EU bruker Netflix mot Brexit

Forbrukervennlige tiltak som billigere mobilbruk og mulighet til å bruke strømmetjenester, som Netflix, i andre EU-land skal motvirke ønsket om å gå ut av EU.

ikon for Ekstern peker

Merkel i motvind møter kritiske partifeller

Statsminister Angela Merkels rolle som CDUs ubestridte leder står på spill. Mandag skal hun forsvare sin rause asylpolitikk overfor skeptiske partifeller på partiets landsmøte.

Marine Le Pen
© Wikipedia
ikon for Ekstern peker

Frankrike frykter at Brexit-debatt vil styrke Le Pen

David Cameron vil ha kutt i overføringer og slutt på "en stadig tettere union". Det vil Front National også.

ikon for Ekstern peker

Tyrkia forventer avtale med EU innen ni måneder

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier han er svært optimistisk til det han regner som en «ny æra» i forholdet til EU.

ikon for Ekstern peker

EU-presidenten: - EU står i fare for å bryte sammen

EU er i fare på grunn av økende populisme og nasjonalisme drevet av flyktningtilstrømningen, sier EU-parlamentets president Martin Schulz.

ikon for Ekstern peker

Tusk: – Sterk vilje til å etterkomme britiske EU-krav

Det er en sterk vilje i EU til å etterkomme britenes krav om reformer, utenom ett, ifølge EU-president Donald Tusk. Statsminister David Cameron holder fast ved at Unionen må innfri alle kravene.

Marine Le Pen
© Wikipedia
ikon for Ekstern peker

Brakvalg for Nasjonal front i Frankrike

– Det har vært snakk om at angrepet i Paris kunne tale mot det ytterliggående høyrepartiet, men dette viser at angrepet ikke har hatt betydning, sier Frankrike-kjenner.

Viktor Orbán
ikon for Ekstern peker

– Populister truer demokratiet i Europa

Høyrepopulistiske partier har vokst kraftig de siste tre tiårene og vokser ytterligere i kjølvannet av flyktningkrise og terror. Men er det egentlig så farlig at disse partiene blir større og mektigere? Ja, mener internasjonalt kjent demokratiprofessor.

Marine Le Pen
© Wikipedia
ikon for Ekstern peker

Le Pen har vind i seilene

Attentatene i Paris gir innvandringsfiendtlige partier ekstra vind i seilene. De gamle partiene har panikk før valget søndag.

ikon for Ekstern peker

Håpar Danmark og EU finn ei løysing raskt

– Det er viktig for Noreg at Danmark ikkje vert eit svakt ledd i europeisk politi- og rettssamarbeid, seier EU- og EØS-minister Vidar Helgesen dagen etter at danskane røysta nei til å verte med i EUs justis- og innanrikspolitikk.

EUs flagg
© nn
ikon for Ekstern peker

- EU-samarbeidet bryter sammen innen ti år

Tysk EU-ekspert mener samarbeidet vil bryte sammen innen ti år

Lars Løkke Rasmussen
ikon for Ekstern peker

Løkke til Brussel etter folkeavstemning

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen møter i neste uke EU-kommisjonens leder i Brussel for å avklare veien videre etter folkeavstemningen.

ikon for Ekstern peker

Nigel Farage hyller danskene

Mens danskene sier nei til utvidet EU-deltakelse går forhandlingene med britene tregt. Vinden snur mot EU, mener partileder Nigel Farage i britiske Ukip.

Folkebevægelsen mod EU
ikon for Ekstern peker

Danskenes EU-skepsis

Danskenes nei-svar og britenes skepsis er nye symptomer på at EU er i en dyp krise.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook