Du er her: Framside / Aktuelt / Medieklipp

Medieklipp

Medieklipp blir ikke oppdatert med nye saker.

Denne oversikten er filtrert. Her synes bare saker om Nei til EU. Du kan gjerne se alle sakene.

© Europabevegelsen
ikon for Ekstern peker

Politisk medbestemmelse

Det finnes bare ett alternativ til EØS-avtalen og de øvrige 75 avtalene Norge har med EU, hevder Jan Erik Grindheim, leder i Europabevegelsen.

© Regjeringen.no
ikon for Ekstern peker

Nei til EU på villspor

I Nationen 28. mai kommer Nei til EU-leder Kathrine Kleveland med sterke påstander om at EU- og EØS-minister Vidar Helgesen er en «elendig forhandler», skriver Elin Agdestein i Høyre.

ikon for Ekstern peker

Alternativet

Norske varer er tilpasset det europeiske markedet, med eller uten EØS, skriver Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU.

Markering mot vikarbyrådirektivet
© Eivind Formoe/Nei til EU
ikon for Ekstern peker

Vikarbyrådirektivet - en trussel mot et organisert arbeidsliv

Årsmøtet i Nordland Nei til EU krever at regjeringa avviser alle forsøk på å ytterligere svekke den norske arbeidslivsmodellen.

© Nei til EU
ikon for Ekstern peker

Ja-minister møter nei-til-EØS-folket

– EØS-avtalen har vært en metode for å måke EU-rett inn i norsk rett, sa Europa-minister Vidar Helgesen på Nei til EUs faglige konferanse

© Eva Marie Mathisen
ikon for Ekstern peker

Nei til EU sa Ja til Svolvær

I konkurranse med en rekke byer sa ledelsen i Nei til EU Ja til Svolvær og Lofoten når det gjelder vertsby for årsmøtet i organisasjonen. I november benker cirka 200 deltakere seg i lokalene til Thon Hotel Lofoten.

© Eivind Formoe
ikon for Ekstern peker

Feiret ti års flertall mot EU-medlemskap

I april har det vært ti år med nei-flertall på alle menings­målinger om norsk medlemskap i EU. Det ble markert med kakefest i Nei til EUs hovedkvarter i Oslo.

© Eivind Formoe
ikon for Ekstern peker

Jubler for ti år med konstant nei til EU-flertall, men ...

Mens Norge måned for måned tilpasses til EUs regelverk, feiret neibevegelsen ti strake år med flertall mot EU-medlemskap på alle meningsmålinger.

ikon for Ekstern peker

– I utakt med folket

Synnøve Thomassen mener det er et paradoks at politikerne er langt fra folkeviljen i EU-saken. Fylkeslederen i Finnmark Nei til EU inviterer til årsmøte i Alta, vel vitende om at hun har bred støtte i folket i sitt syn på EU-medlemskap.

© John Øyslebø
ikon for Ekstern peker

Olav Lidtveit gjenvalgt som fylkesleder

Olav Lidtveit fra Bygland ble gjenvalgt som fylkesleder da Aust-Agder Nei til EU avholdt sitt fylkesårsmøte i Grimstad nylig. Lidtveit er også nestleder i Aust-Agder Bondelag.

ikon for Ekstern peker

– EU-debatten holder et uinteressant lavmål

Er vårt nei til EU fra 1994 fortsatt representativt for hvordan Kari og Ola Nordmann stiller seg til unionen? Kathrine Kleveland, som ble leder i Nei til EU i november, kommer til Sandefjord og biblioteket torsdag for å målbære nei-sidens standpunkter. Hun er ikke bare mot norsk medlemskap i unionen. Hun sier også at hun skal jobbe steinhardt for å løsrive Norge fra EØS-avtalen.

Logo - FO
ikon for Ekstern peker

FO: EØS truer den norske velferden

EØS-avtalen medfører privatisering, undergraver faglige rettigheter og truer fundamentet for den norske velferden, fastslår FO-kongressen.

© Attac.no
ikon for Ekstern peker

Starter nytt Nei til EU

Christian Torseth er en av initiativtakerne når det nå skal dannes et nytt lokallag av Nei til EU i Vefsn. – Nestleder i Nei til EU, Benedikte Pryneid, kommer til Mosjøen for å være med på oppstarten, forteller Torseth.

ikon for Ekstern peker

Nei-lederen som sier helst ja

På et tun i Norges kjøkkenhage, Vestfold, tar den nye Nei til EU-lederen Kathrine Kleveland imot sine gjester, med varme rundstykker og hjemmelaget aprikos- og rabarbrasyltetøy.

Folkeavstemningen i 1994
© NRK
ikon for Ekstern peker

EU - argumenter for og imot medlemskap

Hvorfor bør, eller bør ikke, Norge eller andre land bli medlem av EU? Ung.no presenterer argumentasjon for og mot EU-medlemskap.

ikon for Ekstern peker

Nei, nei, nei

Dag Seierstad auser av ei utømeleg kjelde om EU-kamp. Men kunne det vore gjort på ein meir underhaldande måte?

Alternativer - nettbanner
© NtEU
ikon for Ekstern peker

I blindveien

Organisasjonen Nei til EU har funnet ut hvordan Norge bør organisere forholdet til Europa. Planen får den greske statsministeren Alexis Tsipras’ drøm om å bygge et sosialistisk fyrtårn ved Middelhavet, finansiert av tyske skattebetalere, til å fremstå som realistisk, skriver DN på lederplass.

8. mars parole
© NtEU
ikon for Ekstern peker

Glem EØS-motstanden

LOs sjeføkonom, Stein Reegård, ber LO-medlemmene legge motstanden mot EØS-avtalen på hylla. Han er klar over at han hisser på seg noen av sine egne ved å påstå at EØS er like viktig som Hovedavtalen, som er «arbeidslivet grunnlov», skriver redaktør Magne Lerø.

ikon for Ekstern peker

Har ikke gitt opp kampen mot EØS-avtalen

Buskerud Nei til EU feiret tirsdag at det var 20 år siden folkeavstemmingen som sa nei til norsk medlemskap i EU. Nå håper de på en omkamp om EØS-avtalen. Det blir garantert en vanskelig oppgave ettersom denne avtalen har et stort flertall i folket bak seg.

ikon for Ekstern peker

Stein Ørnhøi anbefalar Folket sa nei

Stein Ørnhøi, tidlegare nestleiar i Nei til EF og leiar i Nei til EU etter Kristen Nygaard, på lanseringa av Folket sa nei.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook