Du er her: Framside / Aktuelt / Medieklipp

Medieklipp

Medieklipp blir ikke oppdatert med nye saker.

ikon for Ekstern peker

Tyrkia forventer avtale med EU innen ni måneder

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier han er svært optimistisk til det han regner som en «ny æra» i forholdet til EU.

© Cornelia Reetz, Stop TTIP
ikon for Ekstern peker

Kva er TISA?

Og burde du ha høyrd om det? P3 forklarar greia på litt over to minutt.

Bygningsarbeidere
© Vincent J. Brown
ikon for Ekstern peker

ESA skal vurdere arbeidsgiveravgift på nytt

Overvåkingsorganet ESA skal vurdere en unntaksregel i ordningen med differensiert arbeidsgiveravgift på nytt. Inntil videre må Norge stanse tildeling av støtte etter denne regelen.

ikon for Ekstern peker

EU-topper: Nå gjør vi om opphavsretten på nettet

Onsdag legger EU-kommisjonen fram sitt første lovforslag om opphavsrett. Loven skal gjøre det mulig å bruke streaming-tjenester også når man er på reise i et annet EU-land. Samtidig skal det bli hardere tak mot piratkopiering.

Alfred Nobel
© niznoz
ikon for Ekstern peker

Til sak mot fredspris til EU

Nobelstiftelsen i Stockholm er saksøkt for åtte millioner kroner etter å ha utbetalt Nobels fredspris til EU i 2012. Nobelkomiteens leder Kaci Kullmann Five er norsk styremedlem.

Audun Lysbakken
© SV
ikon for Ekstern peker

Kappløpet mot bunnen

Europa er egentlig fullt i stand til å håndtere flyktningkrisen. Selv med årets høye tall er det en liten andel av flyktningene fra krigene rundt oss som søker tilflukt i Europa, skriver Audun Lysbakken, leder i SV.

Byggebransjen
© billjacobus1
ikon for Ekstern peker

– Stor inn­vand­ring har gitt lavere lønns­vekst

De mange flyktningene vil garantert påvirke det norske arbeidsmarkedet. LO vil forhindre at svaret blir lavlønn og sosial dumping - men har ikke alle svar på rede hånd.

ikon for Ekstern peker

EU-presidenten: - EU står i fare for å bryte sammen

EU er i fare på grunn av økende populisme og nasjonalisme drevet av flyktningtilstrømningen, sier EU-parlamentets president Martin Schulz.

ikon for Ekstern peker

Nytt nettsted for EU-interesserte; Tja.eu

Det springer stadig frem nye nettsteder som skal bidra til å få nordmenn til å bry seg mer om det som skjer i Europa. Det nyeste tilskuddet er Tja til EU.

Sveriges og EUs flagg
ikon for Ekstern peker

Mer enn 110.000 svensker er direkte avhengige av Norge

De jobber enten i Norge eller på en arbeidsplass som er norsk eid i hjemlandet. Til sammen hever de over 12 milliarder i lønn.

© Regjeringen.no
ikon for Ekstern peker

Norge gir etter i Paris

Norge gikk inn i FNs klimatoppmøte med ambisiøse mål. Nå sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) at det ikke når frem med et av de sentrale målene.

ikon for Ekstern peker

Fem tikkende Hellas-bomber

Den venstreorienterte Syriza-ledede regjeringen har i høst gjennomført en hel rekke reformer for å tilfredsstille kreditorenes krav - slik at Hellas kan få sine utbetalinger av redningspakken på inntil 86 milliarder euro, som ble innvilget i sommer.

© nn
ikon for Ekstern peker

Veksten i eurosonen som ventet

BNP i eurosonen steg 0,3 prosent i tredje kvartal 2015, sammenlignet med foregående kvartal. På årsbasis var BNP-veksten opp 1,6 prosent.

ikon for Ekstern peker

Tusk: – Sterk vilje til å etterkomme britiske EU-krav

Det er en sterk vilje i EU til å etterkomme britenes krav om reformer, utenom ett, ifølge EU-president Donald Tusk. Statsminister David Cameron holder fast ved at Unionen må innfri alle kravene.

ikon for Ekstern peker

Norge sitter på gjerdet i het flykt­ning­de­batt i EU

EU krangler i disse dager internt om de skal påta seg å fordele kvoter på hundretusener av flyktninger fra Tyrkia. Norge mener andre må ta mer ansvar og signaliserer ikke noe syn fra Norge.

Marine Le Pen
© Wikipedia
ikon for Ekstern peker

Brakvalg for Nasjonal front i Frankrike

– Det har vært snakk om at angrepet i Paris kunne tale mot det ytterliggående høyrepartiet, men dette viser at angrepet ikke har hatt betydning, sier Frankrike-kjenner.

Viktor Orbán
ikon for Ekstern peker

– Populister truer demokratiet i Europa

Høyrepopulistiske partier har vokst kraftig de siste tre tiårene og vokser ytterligere i kjølvannet av flyktningkrise og terror. Men er det egentlig så farlig at disse partiene blir større og mektigere? Ja, mener internasjonalt kjent demokratiprofessor.

ikon for Ekstern peker

Europas indre marked er under press

– Om det gjeninnføres permanente grensekontroller får det enorme ulemper og kostnader for næringslivet, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO

ikon for Ekstern peker

ESA følger med på Fjord1

- Salget av Fjord1 kan være interessant for oss, hvis det har skjedd til lavere pris enn markedsverdi, sier direktør i ESA, Gjermund Mathisen til BT.

Erik Oddvar Eriksen
ikon for Ekstern peker

Norsk EU-pro­fes­sor: – EU kan beslutte flykt­ninge­kvo­ter til hvert land

Nå har Slovakia saksøkt EU for vedtak om tvungne flyktningekvoter. Ungarns søksmål er på vei. Den norske EU-eksperten Erik Oddvar Eriksen levner dem ingen sjanser hos EU-domstolen.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook