Du er her: Framside / Om Nei til EU / Studenter mot EU / Vellykket studentkonfe...

Om Nei til EU

Ditt fylke

© Tori Aarseth

Vellykket studentkonferanse

Siste helga i september gikk årets studentkonferanse av stabelen på Nova konferansesenter i Trondheim. I år var det Trondheim Studenter mot EU som stod for organiseringen av konferansen.

Litt under 30 studenter fra det ganske land hadde funnet veien til Trondheim og studentkonferansen. ”Jeg synes det har gått kjempebra,” sier Edvin Ellingsen, som er leder i studentlaget i Trondheim. ”Det er første gangen vi som er aktive i Trondheim nå har arrangert konferansen, så vi er godt fornøyde med resultatet. Jeg synes vi har klart å lage et innhold som treffer studenter godt.”

Konferansen varte tre dager til ende, og hadde flere spennende innledere på programmet:

  • Gustav Karlsen åpnet konferansen med en solid innføring i EUs utdanningspolitikk, og hvordan denne påvirker Norges utdanningspolitikk.
  • Tale Ellingvåg fra Natur og Ungdom innledet om EUs fiskeripolitikk.
  • Morten Harper innledet om EUs utvikling fremover.
  • Steinar Nygaard innledet om hvordan EU-medlemsskap og EØS-avtalen kan være i strid med Grunnloven.
  • Bjørn Ola Opsahl innledet om EU og arbeidsliv med fokus på vikarbyrådirektivet og håndhevingsdirektivet.
  • Arne Byrkjeflot innledet om EU og industripolitikk.

Det ble også tid til idémyldring om veien videre for Studenter mot EU, og selvsagt en sosial tilstelning med middag og pubquiz for deltakerne. Siste utgave av Studenter mot EUs tidsskrift, Premiss , ble også lansert på konferansen.

For studentlaget i Trondheim har det vært en fin erfaring å arrangere konferansen. ”Man får et godt samhold i laget når man jobber med et slikt arrangement,” sier Ellingsen. Han er også godt fornøyd med oppmøtet. ”Det har vært en flott og trivelig gjeng med unge voksne som tydelig er interessert i spørsmålene som ble tatt opp i løpet av konferansen.”

© Tori Aarseth
© Tori Aarseth

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook