Du er her: Framside / Kunnskapsbank / Publikasjoner / Gjesteskribent

Gjesteskribent

Nei til EU har invitert en rekke personer til å sende inn et bidrag til nettsidenes "Gjesteskribent". Nesten hver uke året i gjennom presenterer en ny skribent et aktuelt og interessant tema for våre lesere. Gjesteskribentene står fritt til å uttrykke sine meninger, uavhengig av Nei til EUs standpunkter. 

Uke 40/2015: Therese Hugstmyr Woie
TTIP og Tveterås

Klimaendringene er allerede igang, men Norge bedriver mer EU-tilpasning enn klimatilpasning. TTIP og Tveteråsutvalgets trussel mot fiskerinæringa vår mener jeg sier mye om hvilken retning mer EU-tilpasning vil føre landet vårt. Det virker som EU får fram det verste i oss; Det beste Norge har å by på er vel ikke lønnsomt nok. 

Uke 37/2015: Karianne Hagen Wendt
Demokratiets bærebjelke

14. september avholdes det kommunevalg i Norge, et valg der enkeltmennesker har en reell mulighet til å påvirke sitt lokalsamfunn og sin hverdag.

Uke 36/2015: Ragnhild Duserud
Levende landbruk og lokaldemokrati uten EU

Norges Bygdeungdomslag er en organisasjon som jobber for å skape levende bygder. Levende bygder fordrer et levende landbruk, og kanskje betyr landbruket aller mest i utkantene og distriktene.

Uke 34/2015: Christian Boger
Vil knuse fagbevegelsen med hjelp av EFTA-domstolen

Spedisjonsfirmaet Holship har tapt i to rettsinnstanser. Nå går de, med Høyesteretts velsignelse,  til EFTA-domstolen for å få opphevet boikotten mot firmaet i Drammen havn.

© Manifest Tankesmie
Uke 32/2015: Ida Søraunet Wangberg
Når barnevern blir marked

Ideelle barnevernsaktører tvinges til å konkurrere med kommersielle gjennom EUs nye anskaffelsesdirektiv.

Ferie
© jonycunha
Uke 27/2015: Sommarferie
Les alle gjesteinnlegga vi har hatt så langt i 2015

Ukens skribent har sommarferie og er tilbake i august. Manglar du sommarlektyre? Ta ein kikk på alle dei gjesteinnlegga vi har hatt til no i 2015.

Uke 26/2015: Alicia Rosmundo, Podemos Norge
Hva er Podemos?

I mange år har de politiske institusjonene i Spania vært underlagt en udemokratisk, uansvarlig og privilegert elite som har styrt ut fra egeninteresse og som har ignorert de dramatiske menneskelige konsekvensene av handlingene sine.

Uke 25/2015: Birgitta Lim Ersland
Rettferd eller gresk tragedie? Om Gyllent daggry og drapet på «Killah P»

Mellom regjeringsskifte, kreditorkrav og flyktningstrømmar er det fleire grunnar til at 2015 kan bli eit merkeår i nyare gresk historie. Denne våren starta rettssaka mot det høgreekstreme partiet Gyllent daggry (GD). Dette er den største politiske rettssaka i Hellas sidan oppgjeret med juntaen som styrte landet frå 1967 til 1974.

© Nordland fylkeskommune
Uke 24/2015: Ingeborg Steinholt
25 000 dødsfall kunne vært unngått

Årlig dør 25 000 mennesker i EU/EØS-området av infeksjoner som skyldes antibiotikaresistente bakterier. Dette er 25 000 dødsfall som kunne vært unngått.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook